Редактор: e-mail: кадър bTVФинансовият министър Кирил Ананиев нарече изключителен успех пласирането на

...
Редактор: e-mail: кадър bTVФинансовият министър Кирил Ананиев нарече изключителен успех пласирането на
Коментари Харесай

Финансовият министър: Облигациите за новия дълг бяха изключителен успех, интересът беше безпрецедентен

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Финансовият министър Кирил Ананиев назова извънреден триумф пласирането на облигациите, посредством които страната пое нов дълг за 5 милиарда лв.. По негови думи ползата към скъпите бумаги е бил невиждан, а резултатът от това – неповторим.

Ананиев заяви, че за 10-годишните облигации, които са за половината от дълга, е имало 255 поръчки, а за другата половина, която е за период от 30 години, те са били 236.

В процедурата са взели участие централни банки и държавни пенсионни сдружения, вложители има от Германия, Англия, Съединени американски щати, Нидерлендия и други В резултат на това, България ще заплаща доста по-ниски лихви по поетия нов дълг.

Министър Ананиев заяви, че получените средства ще бъдат употребявани за рефинансиране на действителен дълг, нарастване на фискалния запас, социално-икономическите ограничения за справяне на ковид, финансиране на бюджетния недостиг и възобновяване на стопанската система.

Актуализация на бюджета се чака най-много поради несъблюдение на приходите, сподели Кирил Ананиев. Незипълнение има на заложената концесионна такса за Летище София, която няма да бъде платена, както и в събирането на тол таксите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР